Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2
sárgarépa, 2 fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 csokor petrezselyem, gyömbér, só,
bors, 1 dl fehérbor, 1 egész tojás, 1 kanál mustár, 5 db kapribogyó, 2 evőkanál
olaj, 1 citrom leve, 1 dl olaj, 1 doboz olajos hal.
Elkészítése: A húst megsózzuk
borsozzuk, kevés forró olajon megforgatjuk, öntünk alá kevés bort és vizet,
majd a zöldségeket hozzáadjuk, és puhára pároljuk. A többi anyagot, a halat,
citromlevet, kevés olajat, mustárt, 1 tojást, kapribogyót, turmixgépbe tesszük,
jól összedolgozzuk, majd a vége felé 1 dl olajat lassan hozzácsorgatunk, hogy
majonéz sűrűségű mártást kaphassunk. Tehetünk hozzá egy - két kanál száraz
fehérbort is. A húst nagyon vékonyan felszeleteljük (hidegen) tálra sorba
lerakjuk, bevonjuk mártással, ismét 1 sor húst, majd mártást teszünk rá
mindaddig, amíg az anyagunk tart.