Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes
paradicsom, 1 hagyma, 40 dkg darált sertés- vagy marhahús, 1 tojás, 2 evőkanál
olaj, 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán), 1 jó nagy csomó petrezselyem,
fél teáscsésze rizs, só, őrölt bors.
Elkészítése: A paradicsomok
tetejét levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk úgy, hogy csak egészen
vékony faluk maradjon. A hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a
darált húst, a paradicsom kivájt belsejét, a finomra vágott petrezselyemzöldet,
sóval, borssal ízesítjük és megpirítjuk, Közben enyhén sós vízben megpároljuk a
rizst. Amikor mindkettő készen van, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Ezután
hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajt felét, így is jól átkeverjük és megtöltjük
vele a paradicsomokat. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és kiolajozott
tepsiben vagy tűzálló edényben, forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
S mert a képen külön még egy
töltött paradicsom látható, erről elmondjuk, hogy egy hideg előétel, amelynél a
töltelék főtt garnélarák, apróra vágott főtt tojás, finomra metélt kapor és
majonéz keveréke,