Toscanai töltött paradicsom



Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes paradicsom, 1 hagyma, 40 dkg darált sertés- vagy marhahús, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán), 1 jó nagy csomó petrezselyem, fél teáscsésze rizs, só, őrölt bors.
Elkészítése: A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk úgy, hogy csak egészen vékony faluk maradjon. A hagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a paradicsom kivájt belsejét, a finomra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal ízesítjük és megpirítjuk, Közben enyhén sós vízben megpároljuk a rizst. Amikor mindkettő készen van, összekeverjük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajt felét, így is jól átkeverjük és megtöltjük vele a paradicsomokat. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és kiolajozott tepsiben vagy tűzálló edényben, forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
S mert a képen külön még egy töltött paradicsom látható, erről elmondjuk, hogy egy hideg előétel, amelynél a töltelék főtt garnélarák, apróra vágott főtt tojás, finomra metélt kapor és majonéz keveréke,