40 dk sertéscomb (v. borjú), 75
dk paradicsom, 15 dk mozarella, 2 hagyma, 1, 2 dl húsleves, 3 ek olaj, só,
bors, bazsalikomlevél
2 paradicsomot félreteszünk, a
többit kockára vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott
hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk,
borsozzuk, fedő alatt alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk.
A bazsalikomot néhány levél
kivételével felaprítjuk, és a mártásba tesszük. A sóval, borssal fűszerezett
félbevágott hússzeleteket 2 ek olajon megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük. beborítjuk
a félretett szeletekre vágott paradicsommal és a mozarellával. Forró sütőbe
(grillbe) 2-3 percig sütjük.
Borssal és bazsalikomlevéllel díszitjük. Köretnek pirított burgonya és párolt
brokkoli illik hozzá.
(30 perc)