Toscanai sertéssült



40 dk sertéscomb (v. borjú), 75 dk paradicsom, 15 dk mozarella, 2 hagyma, 1, 2 dl húsleves, 3 ek olaj, só, bors, bazsalikomlevél
2 paradicsomot félreteszünk, a többit kockára vágjuk. 1 ek. forró olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomkockákat, felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk.
A bazsalikomot néhány levél kivételével felaprítjuk, és a mártásba tesszük. A sóval, borssal fűszerezett félbevágott hússzeleteket 2 ek olajon megpirítjuk. Tűzálló tálba fektetjük. beborítjuk a félretett szeletekre vágott paradicsommal és a mozarellával. Forró sütőbe
(grillbe) 2-3 percig sütjük. Borssal és bazsalikomlevéllel díszitjük. Köretnek pirított burgonya és párolt brokkoli illik hozzá.
(30 perc)