Hozzávalók: 2 nyers sertéscsülök,
só, bors, 10 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy
darabka zeller, 5 dkg zsír, 2 dl paradicsompüré, 1,5 dl fehérbor, citromhéj,
zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A húst megsózzuk,
forró zsírban átforgatjuk, egy kevés vízzel félpuhára pároljuk. A léből kivéve
kicsontozzuk, és ujjnyi vastagon fölszeleteljük. A zöldségeket, a hagymát, a
fokhagymát, megtisztítjuk, és apróra kockákra vágjuk. Ráöntjük a húsra.
Hozzáadjuk a megmaradt pecsenyelevet, a bort, a paradicsompürét, megsózzuk,
borsozzuk. Lefedve készre pároljuk a sütőben. A hússzeleteket tálra rakjuk,
leöntjük a zöldséges mártással, vékonyra szelt citromhéjjal és finomra vágott
zöldpetrezselyemmel hintjük meg.