Tortellini bazsalikomos mártással



Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg sajttal vagy túróval töltött tortellini, 7 dkg kolozsvári szalonna, 4 kg csiperkegomba, 20 kg mirelit zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gouda sajt, 3 dkg parmezán sajt, 2 dl tejszín, 4 dl zöldség-erőleves, 1 teáskanál rétesliszt, 1 csokor bazsalikom, só, bors
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyság szerint félbe vagy negyedbe vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a kolozsvári szalonnát felkockázzuk. A tortellinit bő, forrásban lévő, sós vízben 12-14 percig főzzük. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymakockát és a gombát. Gyakori kevergetés mellett 5 percig pároljuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a zöldborsót, és 5 percig főzzük. A bazsalikomot megmossuk. Néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többit csíkokra metéljük. A bazsalikomot kb. 3 dkg reszelt gouda, illetve 2 dkg reszelt parmezán sajttal együtt a mártáshoz adjuk. A réteslisztet kevés vízben elkeverjük, és a mártást besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tortellinit lecsöpögtetjük, kitálaljuk, és leöntjük a mártással. Megszórjuk a maradék sajttal és a félretett bazsalikommal. Könnyű (olasz) vörösbor illik hozzá.