Hozzávalók: 4 articsóka, 15 dkg
lágy, édes sajt (bivalysajt), 5 dkg reszelt parmezán, 4 szardella (ringli), 1
tojás, fél csomó petrezselyemzöld, 1 ek zsemlemorzsa, olívaolaj, só, bors
Elkészítése: Az articsóka kemény,
külső leveleit lefejtjük, a tüskéket ollóval levágjuk.
A puha sajtot felaprítjuk, és
összekeverjük a reszelt parmezánnal, zsemlemorzsával, finomra vágott
petrezselyemzölddel, a tojással, és egycsipetnyi sóval, borssal.
Az articsóka leveleit
széjjelnyitjuk, a belsejét megsózzuk, és az elkészített tölteléket beletöltjük.
Egy kis edényben szorosan egymás mellé állítjuk a megtöltött articsókát, annyi
vizet töltünk hozzá, hogy kb. a feléig érjen, és mindegyik tetejére teszünk egy
darabka szardellát. fedő alatt pároljuk. Egy félóra elteltével sütőbe tesszük,
és készre pároljuk.