Hozzávalók: 1 csirke, 2 narancs,
2 alma, 2 zsemle, 3 dl tej, só, gyömbér, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 3 dkg vaj, 1
csipetnyi majoránna, törött bors, pirospaprika.
Elkészítése: A csirkéket
kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával.
Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl
tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel. A
csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük,
öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntjük forró vajjal, a tálat lefedve sütőben
takaréklángon puhára pároljuk. Időközben sokszor meglocsoljuk saját levével. Ha
már kezd puhulni, levesszük a fedőt, megkenjük vajjal, és pirosra sütjük.