Tiramisu 6.




Hozzávalók: (kb. 4-5 személyre egy kisebb mély tepsibe való adaghoz) 4 csomag kis babapiskóta vagy kettő dobozos (nagy csomag) babapiskóta, 0,5 kg Mascarpone sajt (nagyobb super - hipermarkatben kapható 250 g-os kiszerelésben), 4 tojás, Kb. 6 dl lefőzött kávé vagy Nescafé (ne legyen túl erős), Mandula aroma vagy mandula likőr, 2 dl konyak vagy rum, kb. 20 dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor
Kakaópor a díszítéshez (de mindenképen cukormentes kakaó)
Elkészítése:
Krém: A mascarpone sajtot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a négy tojás sárgáját, ízlés szerint édesítjük cukorral (én kb. 10 evőkanálnyit szoktam belerakni, így nem is túl édes de valaki édesebben szereti), hozzáadunk pár csepp mandulaaromát, (vagy a mandulalikőrből 0,5 dl) , kb. 0,5 dl rumot/konyakot, 1 csomag vaníliás cukrot és ezt géppel kb. 15 percig keverjük, amíg kissé habos nem lesz. Ezután berakjuk a hűtőbe pihenni, közben a 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezt is betesszük a hűtőbe. Amíg pihennek, addig elkészíthetjük a tiramisu alapját:
Lefőzzük a kávét és beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadunk 1,5 dl rumot/konyakot, 2 csomag vaníliás cukrot, ízlés szerint cukrot (én kb. 7 evőkanálnyit szoktam bele tenni) és összekeverjük. Ebbe a keverékbe belemártjuk a babapiskótákat egyenként egy pillanatra, mert nagyon hamar megszívják magukat. Ezeket a beáztatott piskótákat a tepsibe fektetjük szorosan egymás mellé. Ha kész az első sor, akkor kivesszük a hűtőből a krémet és a tojáshabot, a tojáshabot beletesszük a sajtos krémbe és összekeverjük. Ezután a piskótákra teszünk egy "sor" krémet majd megint áztatott piskótát. Ebből a mennyiségből két ilyen sor jön ki. A lényeg, hogy a legteteje krém legyen. Megszórjuk jó bőven a tetejét kakaóporral.
Tálalás: Elkészülés után még legalább egy éjszakát pihentessük, hogy "összeérjen". Lehet hozzá még tejszínhabot adni tálaláskor.
Óvatosan szeleteljük!