Hozzávalók: 1 kg vegyes gyümölcs,
2-3 ek. citromlé, 250 g mascarpone, 100 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 4
tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 300 g kész piskótalap, 6 ek.
illatos likőr
Elkészítése: A gyümölcsöket
felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, és alaposan
lecsepegtetjük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral
és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal.
A piskótalap felével kibélelünk
egy négyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém felét a piskóta
tetejére kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét, majd ráborítjuk a maradék
piskótalapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel, bevonjuk a maradék krémmel, és
csinosan változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. 6 órára behűtjük, és
kockákra vágva tálaljuk.