Tiramisu 4.




Hozzávalók: 1 kg vegyes gyümölcs, 2-3 ek. citromlé, 250 g mascarpone, 100 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 300 g kész piskótalap, 6 ek. illatos likőr
Elkészítése: A gyümölcsöket felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, és alaposan lecsepegtetjük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal.
A piskótalap felével kibélelünk egy négyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém felét a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét, majd ráborítjuk a maradék piskótalapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel, bevonjuk a maradék krémmel, és csinosan változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. 6 órára behűtjük, és kockákra vágva tálaljuk.