Hozzávalók: 1 kész piskótalap, 2
dl tejszín, 9 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 30 dkg mascarpone
sajt, kevés zselatin, 2 dl hideg kávé, kakaópor a díszítéshez
Elkészítése: A tejszínt
hidegtálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját porcukorral habverővel
fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik (ezt kézi
habverővel keverjük bele). Hozzáadjuk a sajtot, majd a felvert tejszínt és
végül a feloldott zselatint öntjük hozzá.
A piskótalapot az edény formájára
vágjuk, és kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét
és elsimítjuk.
Erre rátesszük a következő
tortalapot, ezt is meglocsoljuk (vagy inkább megspricceljük) kávéval, ráöntjük
a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk, hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk
kakaóporral, és 12 órán át, hűtőben tároljuk, mert csak így lehet majd szépen
szeletelni.