Hozzávalók a tésztához: 3 tojás,
9 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 9 dkg liszt, fél csomag sütőpor. (Ha lustábbak
vagyunk, használhatunk 1 doboz babapiskótát.)
A krémhez 1 doboz Azuro krémsajt
vagy Mascarpone, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, rum vagy Amaretto likőr,
1 tojás, 2 evőkanál méz szükséges.
A locsolóoldathoz: erős
feketekávé, rum. Tetejére kakaópor (nem cukrozott).
Elkészítése: Elkészítjük a
tésztát. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd egyenként
hozzáadunk 3 evőkanál vizet, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül
a tojások felvert habját. Megsütjük.
A krém készítése: a tojássárgát a
vaníliás cukorral és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a mézet, a
rumot, jól elkeverjük, és végül a tojáshabbal lazítjuk.
A piskótát lerakjuk, feketekávé
és rum keverékével meglocsoljuk, és rákenjük a krémet. Rétegezhetjük is;
alulról felfelé: tészta, krém, tészta, krém.
A tetejét kakaóporral megszórjuk
(teaszűrővel legegyszerűbb a terítés).