Hozzávalók: 450g olasz tészta, 1
konzerv piros spanyolpaprika apróra vágva, 3 ek Vinaigrette dresszing, 1kg főtt
és összevágott csirkemell, petrezselyemlevél díszítéshez
A pesto-szószba: 100g durvára
vágott dió, nagy marék bazsalikom vagy petrezselyem, 2 nagy gerezd fokhagyma,
75ml olívaolaj, só és őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. Először készítsük el a
pesto-szószt: rakjuk a durvára vágott diót, a fűszernövényeket és fokhagymát a
turmixgépbe, és daráljuk finom péppé. Adjuk hozzá az olajat és a fűszereket,
majd keverjük össze.
2. Tegyünk fel forrni egy nagy
fazék sós vizet. Főzzük meg a tésztát (8-12 perc). Szűrjük le, majd öntsünk át
rajta egy kanna, forrásban levő vizet, hogy leöblítsük.
3. Keverjük össze a tésztát, a
paprikát és a Vinaigrette dresszinget egy nagy tálban. Kóstoljuk meg és
fűszerezzük. Rakjuk a tésztát egy kuglófsütőbe és hűtsük kb. 1 óráig.
4. Keverjük össze a pesto-szószt
a csirkedarabokkal. Óvatosan öntsük a tésztagyűrűt egy tálra, és töltsük meg a
csirkével. Díszítsük petrezselyemmel és tálaljuk.