Tészta Graham-lisztből vegyes gombával



350 g különböző fajtájú gomba, 2 gerezd fokhagyma, 125 g húsos füstölt szalonna, 2 újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 l víz, só, bors, 350 g búzalisztből készült tészta (Graham-liszt), 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj. 1/8 l száraz fehérbor, vaj a kikenéshez, 1/8 l tej, 2 tojás, 1,5 teáskanál étkezési keményítő, 75 g reszelt ementáli sajt, 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
 Előkészítés:    15 perc
Főzés:             20 perc
Tipp Az évszaknak megfelelően más-más gombafajtákkal is készíthető. Gombából készült ételeket ne melegítsünk fel újra!
1. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, karikákra szeljük. A petrezselymet aprítjuk.
2. A vizet felforraljuk, megsózzuk, a tésztát 1 evőkanál olajjal - típustól függően - 8-12 perc alatt kifőzzük, de nem túl puhára. Rögtön leöblítjük hideg vízzel, majd lecsepegtetjük.
3. A maradék olajat felforrósítjuk beletesszük a vajat és szalonnát, majd a gombát 5 percig kicsit pirítjuk benne. Az újhagymát és fokhagymát az utolsó percben tesszük hozzá. Azután megsózzuk, megborsozzuk, és fehérborral felengedjük.
4. Mikrohullámú sütőbe tehető edényt kivajazunk. A tésztát összekeverjük a gombás-szalonnás keverékkel és a petrezselyemmel.
5. A tejet a tojással, keményítővel és sajttal elkeverjük, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ezt a mártást a tésztára öntjük, 600 W-s teljesítménynél és 200 °C-on a légbefúvásos tűzhelyben 9 percig sütjük, majd azonnal tálaljuk.