Hozzávalók: 1 kg gerinc, egy
evőkanál zsiradék, 3 dkg vaj, 2 pohár fehérbor, 1 csomó leveszöldség, 15 dkg
gomba, 20 dkg csavartcső, egy evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, néhány csepp
ecet, cukor
Elkészítése: A megforrósított
zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével
felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel,
fölengedjük a maradék borral, ecettel ízesítjük, és alaposan felforraljuk. A mártást
szitán áttörjük és megtejfölözzük. Közben egy másik edényben, a vajban
megpároljuk a gombát. A tál aljára terítjük, a sós vízben kifőzött
csavartcsövet, leöntjük mártással, rászórjuk a párolt gombát, és a tetejére
fektetjük a hússzeleteket. Sütőben átmelegítjük.