Szarvasgerinc olaszos módra



Hozzávalók: 1 kg gerinc, egy evőkanál zsiradék, 3 dkg vaj, 2 pohár fehérbor, 1 csomó leveszöldség, 15 dkg gomba, 20 dkg csavartcső, egy evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet, cukor
Elkészítése: A megforrósított zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, fölengedjük a maradék borral, ecettel ízesítjük, és alaposan felforraljuk. A mártást szitán áttörjük és megtejfölözzük. Közben egy másik edényben, a vajban megpároljuk a gombát. A tál aljára terítjük, a sós vízben kifőzött csavartcsövet, leöntjük mártással, rászórjuk a párolt gombát, és a tetejére fektetjük a hússzeleteket. Sütőben átmelegítjük.