Sült burgonya olasz módra
(4 személyre)
Hozzávalók: 8 egészen nagy,
lehetőleg egyforma burgonya és a mártáshoz 1 dl ketchup, 1 dl sűrű tejföl (le
kell önteni a tejföl savóját), 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál reszelt füstölt
sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, ízlés
szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A burgonyát alaposan
megmossuk, és ha szükséges, meg is sikáljuk, majd tepsibe rakjuk.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és megsütjük ( jó, ha a beleszúrt villa könnyen
ki is jön belőle). Közben a mártáshoz a ketchupot, a tejfölt, a mustárt és az
olajat simára keverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és apróra metélt
petrezselyem-zöldet meg a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a reszelt
sajtot. A megsült burgonyát héjastól félbevágjuk, és mindegyiket gazdagon
bekenjük a mártással. Ezután, éppen csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe,
hogy az ráolvadjon.
Elkészítési ideje: kb. 70 perc.