Sonkás-olívás pizza




Hozzávalók:  1 adag pizzatészta, 30 dkg paradicsom, 20 dkg mozzarella, 20 dkg főtt gépsonka, 20-25 szem olívabogyó, 5-6 evőkanál olaj
Elkészítés: Bedagasztjuk a pizzatésztát, kelni hagyjuk. A paradicsomot szétnyomkodjuk. A sajtot felszeleteljük. A gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. Az olívabogyókat lecsepegtetjük. A sütőtepsit kikenjük olajjal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (gázsütő: 3. fokozat). A tésztát lisztezett deszkán, lazán átgyúrjuk, és 2 db 24 cm átmérőjű korongra kinyújtjuk-húzogatjuk, a tepsibe fektetjük, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk. Villával megszurkáljuk, megkenjük olajjal. A tetejükre simítjuk a paradicsomot, elosztjuk rajtuk a sonkát, a sajtot és az olívabogyót, megszórjuk az oreganóval, sóval, meglocsoljuk a maradék olajjal, és 25-30 percig sütjük.