Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg
borjúszelet, 15 dkg nyers sonka, 2 dkg liszt, 2.5 dl száraz fehérbor, 5 dkg
vaj, 8 zsályalevél, 1/2 dl olaj, só.
Elkészítése: Legalkalmasabb a
borjú diója. Egy adag két, 6-7 dkg-os, vékonyra kivert borjúszelet. Minden
szelet húsra egy kis zsályalevelet, és sonkaszeletet teszünk, majd megnedvesített
tenyérrel ráütögetünk. Megsózzuk a sonka nélküli oldalt, mindkét oldalán
belisztezzük. Ezt megelőzően már a serpenyőben felmelegítjük az olajat,
amelyhez egy diónyi vajat is teszünk. Erős lángon átsütjük előbb a sonkás, majd
a másik oldalát. Kiöntjük a felesleges olajat, majd fehérborral meglocsoljuk.
Amikor elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a megmaradt vajat. Beforraljuk a
mártást, és az ételre öntjük. Ajánlott köret. petrezselymes burgonya,
burgonyapüré, vajas, főtt zöldség, vagy "római articsóka". Könnyű
vörösbort kínálunk hozzá.