Saltimbocca alla Romána 1. (Ínyencfalatok római módra)



Hozzávalók (8 személyre) 8 vékonyra kivert borjúszelet, 10 dkg vaj, 15 dkg sampinyongomba, 8 vékonyszelet sonka, 4 szelet félbevágott mozzarella sajt, 5 dkg reszelt parmezán sajt, só, frissen őrölt fekete bors, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1 mk szárított zsálya, 4 ek olívaolaj.
Elkészítés: A borjúszeleteket papírszalvétán leszárítjuk. Serpenyőben felhevítjük a fele vajat, megfonnyasztjuk benne a gombát, lapátkanállal kivesszük, és megszárítjuk.
A borjúszeletekre ráteszünk egy-egy szelet sonkát és fél-fél szelet mozzarellát. A megszárított gombát elosztjuk a nyolc adagon, megszórjuk parmezánnal, sóval, borssal, a megtisztított, szétnyomott fokhagymával és a szárított zsályával. A borjúszeleteket összegöngyöljük, fogpiszkálóval vagy kis nyárssal megtűzzük. A tekercseket olajban és a megmaradt vajban közepes lángon 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
A hozzá való köret csontlében és fehérborban fűszerekkel párolt rizs.