Hozzávalók (8 személyre) 8
vékonyra kivert borjúszelet, 10 dkg vaj, 15 dkg sampinyongomba, 8 vékonyszelet
sonka, 4 szelet félbevágott mozzarella sajt, 5 dkg reszelt parmezán sajt, só,
frissen őrölt fekete bors, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1 mk szárított zsálya, 4 ek
olívaolaj.
Elkészítés: A borjúszeleteket
papírszalvétán leszárítjuk. Serpenyőben felhevítjük a fele vajat,
megfonnyasztjuk benne a gombát, lapátkanállal kivesszük, és megszárítjuk.
A borjúszeletekre ráteszünk
egy-egy szelet sonkát és fél-fél szelet mozzarellát. A megszárított gombát
elosztjuk a nyolc adagon, megszórjuk parmezánnal, sóval, borssal, a megtisztított,
szétnyomott fokhagymával és a szárított zsályával. A borjúszeleteket
összegöngyöljük, fogpiszkálóval vagy kis nyárssal megtűzzük. A tekercseket
olajban és a megmaradt vajban közepes lángon 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
A hozzá való köret csontlében és
fehérborban fűszerekkel párolt rizs.