170 dk borjúkaraj (v. sertés
szűzpecsenye), 8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt,
füstölt sonka), 1-1 sárga és zöld húsú paprika, 8 ek. Marsala (v. tokaji aszú),
7 dk vaj (v. margarin), 2 ek olívaolaj, zsályalevél, só, bors
A kicsumázott, megmosott,
paprikát kockára vágjuk. A hús kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre
1-1 szelet sonkát és 2-2 zsályalevelet fektetünk. Fogvájóval megtűzzük. Forró
olajon megpároljuk a paprikát. sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben megforrósítjuk a
3 dk vajat. A hússzeleteket először a sonkás, majd a másik oldalukon 2-2 percig
sütjük.
Serpenyőből kivéve melegen
tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük borral, belekeverjük a maradék
vajat. Jól megfűszerezzük és felforraljuk.
Mártással leöntve, paprikakocka
körettel tálaljuk.
30 perc