Sajtos ravioli húslevesben



Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg sajt, 7 dkg parmezán, szerecsendió, 1, 5 l húsleves, só
Elkészítés: A lágy sajtot simára kidolgozzuk a reszelt sajttal és egy egész tojással. Csipetnyi szerecsendióval ízesíthetjük. A lisztből és 3 egész tojásból kevés vízzel és sóval közepes keménységű, rugalmas tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi széles csíkokra vágjuk, egyik oldalára, 4-5 cm távolságra egy-egy kiskanál sajtkrémet halmozunk, a másik felét ráhatjuk, széleit megvizezzük, jól lenyomkodjuk. Ha levegő marad benne, főzés közben kipukkad. Derelyevágóval felvagdaljuk és belefőzzük a lassú forrásban lévő kész húslevesbe. Tálaláskor a leves tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel. Reszelt sajtot kínálhatunk mellé.