Sajtos burgonyagombóc



Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, 20 dkg liszt, 3 tojássárgája, 1 evőkanál majoranna, 1 csipet őrölt fehérbors, 1,5 dl tejszín, 6 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj
Elkészítése: A kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm, majd áttöröm, s a liszttel, a tojássárgájával és a fűszerekkel összedolgozom. A tésztából diónyi gombócokat formálok, amelyeket sós vízben, lassú tüzön 10 percig főzök.
A megfőzött gombócokat, kivajazott tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a tejszínt, megszórom reszelt sajttal, a tetejére kis vajdarabokat teszek, és előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Egy jó vegyes salátával önállóan is finom vacsora.