Ruoti sajttal és dióval



Hozzávalók: 4 I víz, só, 300-400 g Ruoti vagy fusilli tészta, 75 g dióbél, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 1/8 l félzsíros tejszín, 1/8 l tyúkhúsalaplé, 100 g Mascarpone desszertsajt vagy más friss sajt, fekete bors, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
Előkészítés:     5 perc
Főzés:             14 perc
TIPP Ezt az egyszerűen elkészíthető ételt ünnepélyes alkalmakkor is tálalhatjuk. Különlegessé teszi ezt a fogást a ropogósra sült dióbél és a krémes mártás kombinációja.
Elkészítése:
1. Nagy fazékban felforraljuk a vizet és megsózzuk: A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, s a csomagolás útmutatója szerint megfőzzük, de nem túl puhára.
2. Közben durvára vágjuk a dióbelet. Közepes nagyságú serpenyőben kis lángon megolvasztjuk a vajat, beletesszük a diót, s kb. 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a tyúkhúsalaplevet. Növeljük a hőfokot, amíg a mártás főni nem kezd.
3. Hozzáadjuk a sajtot, és simára keverjük a mártást. Borssal ízesítjük, beletesszük a petrezselymet.
4. A tésztát jól lecsepegtetjük, tálra tesszük. Ráöntjük a diós-sajtos mártást, gondosan elvegyítjük, és azonnal tálaljuk.