Hozzávalók: 2 evőkanál margarin,
1 hagyma, 2 zöldsaláta, 60 dkg rombuszhal-filé, 8 evőkanál tejföl, 1 evőkanál
tárkony, fél citrom leve, 1 tojássárgája, szerecsendió, só
Elkészítés: 3 percig pirítsuk a
felvágott hagymát. Vágjuk cakkosra a salátaleveleket, keverjük a hagymáshoz, és
fedő alatt 5 percig főzzük tűzön. (A saláta torzsályát tegyük félre salátakészítéshez).
Tegyük rá a sózott, borsozott halfilét, fedjük le, és további 10 percig főzzük.
A salátát és a halat tartsuk melegen. A főzőszószhoz adjuk hozzá a tejfölt,
sűrítsük be. Adjuk hozzá a tárkonyt, a citromlét, a tojássárgáját, a
szerecsendiót, a sót és a borsot. Öntözzük meg vele a halat és azonnal
tálaljuk.