Hozzávalók: 3 tojás, 1 dl
olívaolaj, 8-10 olívabogyó, 4 db dió, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem,
1 csipet fahéj, só
Elkészítés: A tojásokat reszeljük
meg vagy törjük át, tegyük egy mélyebb tűzálló tálba, adjuk hozzá apránként az
olajat, mintha majonézt készítenénk. Vágjuk meg finomra az olívabogyót, a
fokhagymát, a petrezselymet és a dióbelet, adjuk a krémhez, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, és a fahéjjal együtt keverjük habosra. Most a tálat kb. 10
percre forró vízfürdőbe állítjuk. Sűrű, majonéz állagú, de nem túl kemény
mártást kell kapnunk. Ha mégis keménynek találnánk, tegyük vissza a tálat a
vízfürdőbe, adjunk hozzá néhány csepp langyos vizet, keverjük jól össze. Sült
húsokhoz, halakhoz, vadakhoz kínáljuk.