Hozzávalók: 8 szelet hús, 25 dkg
gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 20 dkg metélt tészta, 40 dkg paradicsom, 1 fej
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csomó petrezselyem, 1 ágacska
rozmaring, liszt, só, bors.
Elkészítése: A kivert megsózott
borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és egy tányérra
tesszük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a
cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet,
petrezselymet, fokhagymát. A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára
pároljuk. A félig párolt húsra rátesszük a gombát, és már együtt pároljuk
puhára. A tésztát sós vízben megsózzuk, az olvasztott vajra szedjük, majd egy
tál aljára terítjük. Erre rakjuk a húsokat, és végül leöntjük a fűszeres gombás
mártással.