Hozzávalók: rizs, vaj, csontvelő, húslé, 2-3 tojássárgája
A töltelékhez: tyúkmáj, gomba,
báránymirigy, sütőkolbász, nyers vagy főtt sonka, 1 db borjú- vagy marhanyelv,
paradicsomkrém, zsemlemorzsa
Elkészítése: A gonddal
megtisztított, de meg nem mosott rizst vajban (még célszerűbben: vaj és
csontvelő fele-fele arányú keverékében) enyhén megpirítjuk. Akkor annyi húslét
(húslevest) öntünk rá, hogy a rizst elfödje, majd ha elpárolog, utánatöltünk
belőle mindaddig, amíg a rizs csaknem puha lesz. Ekkor vegyük le a tűzről,
keverjünk hozzá néhány tojássárgáját, majd tegyük félre állni.
A töltelékhez pároljunk össze
tyúkmájat, gombát, báránymirigyet és sütőkolbászt; beledolgozhatunk keverékünkbe
vagdalt nyers vagy főtt sonkát, egy darabka borjú- vagy marhanyelvet, kevéske
sűrített paradicsomot. Amikor a töltelék kész, zsírozzuk ki és szórjunk be
zsemlyemorzsával egy tepsit vagy pudingformát. A rizst és a tölteléket most úgy
helyezzük bele ebbe, hogy a sütőformával csak a rizs érintkezzék. Rizzsel és
zsemlyemorzsával borítjuk.
A rizspuding közepes hőfokú
sütőben egy óráig sül. Miután kivettük, öt percig pihentetjük, majd kiborítjuk.