Rizses olajoshal




Hozzávalók: 2 doboz olajoshal-konzerv, 25 dkg rizs, 5 dkg sajt, 2 szál sárgarépa, 1 csomó petrezselyem, 1 kiskanál currypor, 2 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só
Elkészítés: A rizst vajon üvegesre hevítjük. Másfélszer annyi forró vízzel felöntjük, mint a rizs térfogata, hozzákeverjük a megreszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, előmelegített sütőben erős lángon 15 percig sütjük. Amikor a sütőből kivesszük, villával óvatosan hozzáadjuk az olajtól lecsepegtetett apróra darabolt halat, a tört fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Curryvel meghintjük, rácsepegtetünk néhány csepp szardíniaolajat, és sütőben lefedve még 15 percig sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal hintünk meg.