Hozzávalók: 2 doboz
olajoshal-konzerv, 25 dkg rizs, 5 dkg sajt, 2 szál sárgarépa, 1 csomó
petrezselyem, 1 kiskanál currypor, 2 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só
Elkészítés: A rizst vajon
üvegesre hevítjük. Másfélszer annyi forró vízzel felöntjük, mint a rizs
térfogata, hozzákeverjük a megreszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd
lefedve, előmelegített sütőben erős lángon 15 percig sütjük. Amikor a sütőből
kivesszük, villával óvatosan hozzáadjuk az olajtól lecsepegtetett apróra
darabolt halat, a tört fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Curryvel meghintjük, rácsepegtetünk néhány csepp szardíniaolajat, és sütőben
lefedve még 15 percig sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal hintünk meg.