Rigatoni fehér babbal



Hozzávalók: 3 l víz, 2 közepes nagyságú sárgarépa, 300 g brokkoli, 225 g rigatoni tészta, 1 kis fej endívia saláta, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 300 g fehér fejtett bab (konzerv), 40 g reszelt parmezán sajt, fehér bors
Előkészítés:     10 perc
Főzés:             17 perc
Elkészítése:
1. Fazékban felforraljuk a vizet. Közben meghámozzuk a répát, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük és megmossuk. A vizet megsózzuk, beletesszük a tésztát, és a répát mintegy 8 percig főzzük. Hozzáadjuk a brokkolit is, az egészet további 3-4 percig főzzük, míg a tészta és a zöldség megfő, de nem puhul túlságosan meg.
2. Közben megtisztítjuk az endívia salátát, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát tisztítjuk, és finomra vágjuk. Nagy serpenyőben az olajat mérsékelt lángon felforrósítjuk, beletesszük a salátát és fokhagymát. Pároljuk körülbelül 2 percig, amíg a saláta összeesik. Ezután hozzáadjuk a leöblített és lecsepegtetett babot, majd 3 percig tovább párolva forrósítjuk.
3. A tésztát, a répát és a brokkolit alaposan lecsepegtetjük, majd egy mély tálba tesszük. Gondosan elkeverjük az endívia salátával, a babbal és a parmezánnal. Ízlés szerint, ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük. Melegen tálaljuk.