Hozzávalók: 3 l víz, 2 közepes
nagyságú sárgarépa, 300 g brokkoli, 225 g Rigatoni tészta, 1 kis fej endívia
saláta, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 300 g fehér fejtett bab
(konzerv), 40 g reszelt parmezán sajt, fehér bors
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 17 perc
1. Fazékban felforraljuk a vizet.
Közben meghámozzuk a répát, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A brokkolit
megtisztítjuk, rózsákra szedjük, és megmossuk. A vizet megsózzuk, beletesszük a
tésztát, és a répát mintegy 8 percig főzzük. Hozzáadjuk a brokkolit is, az
egészet további 3-4 percig főzzük, míg a tészta és a zöldség megfő, de nem
puhul túlságosan meg.
2. Közben megtisztítjuk az
endívia salátát, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát tisztítjuk, és
finomra vágjuk. Nagy serpenyőben az olajat mérsékelt lángon felforrósítjuk,
beletesszük a salátát és fokhagymát. Pároljuk körülbelül 2 percig, amíg a
saláta összeesik.
Ezután hozzáadjuk a leöblített és
lecsepegtetett babot, majd 3 percig tovább párolva forrósítjuk.
3. A tésztát, a répát és a
brokkolit alaposan lecsepegtetjük, majd egy mély tálba tesszük. Gondosan
elkeverjük az endívia salátával, a babbal és a parmezánnal. Ízlés szerint, ha
szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
Melegen tálaljuk.