Hozzávalók: 3 fej radicchio
saláta, 4 nagy, savanykás alma, 10 dkg dióbél, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál
citromlé, 1/2 dl fehérbor, só, bors, néhány olajbogyó, zöld salátalevél, narancskarika
Elkészítése: A radicchio salátát
alaposan megmossuk, metéltre vágjuk. Az almát megmossuk, kimagozzuk,
felszeleteljük, és a salátához keverjük. A szép egész diógerezdeket kiválogatjuk,
a többit durvára összevágjuk. A salátaöntethez a fehérborban elkeverjük a
citromlét, az olívaolajat, sóval, borssal fűszerezzük, és belekeverjük a
durvára vágott diót. A salátát összekeverjük az öntettel, a tetejét megszórjuk
diógerezdekkel. Zöld salátalevéllel, narancskarikával és néhány olajbogyóval
díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 15 perc