Radicchio




Hozzávalók: 3 fej radicchio saláta, 4 nagy, savanykás alma, 10 dkg dióbél, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 1/2 dl fehérbor, só, bors, néhány olajbogyó, zöld salátalevél, narancskarika
Elkészítése: A radicchio salátát alaposan megmossuk, metéltre vágjuk. Az almát megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a salátához keverjük. A szép egész diógerezdeket kiválogatjuk, a többit durvára összevágjuk. A salátaöntethez a fehérborban elkeverjük a citromlét, az olívaolajat, sóval, borssal fűszerezzük, és belekeverjük a durvára vágott diót. A salátát összekeverjük az öntettel, a tetejét megszórjuk diógerezdekkel. Zöld salátalevéllel, narancskarikával és néhány olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 15 perc