Penne garnélarákkal



Hozzávalók: 4 l víz, só, 300-400 g penne (toll-hegy- tészta), 1 nagy paradicsom-paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 közepes nagyságú cukkíni, 2 evőkanál olívaolaj, 12 friss. nagy, tisztított nyers vagy mély-hűtött garnélarák (bél nélkül), 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom vagy 2 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, fekete bors, bazsalikomágak ízlés szerint, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Előkészítés:     12 perc
Főzés:             22 perc
Elkészítése:
1. Fazékban felforraljuk a vizet, megsózzuk. Beletesszük a tésztát, a csomagoláson előírt módon kifőzzük, de nem túl puhára.
2. Közben megmossuk a paprikát, megtisztítjuk a magoktól és a fehér belső erektől, majd durvára vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, levágjuk a végét, hosszában félbevágjuk, és felszeleteljük.
3. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a garnélákat, 3-5 percig pároljuk, amíg rózsaszínűre változnak. Ekkor kivesszük, és meleg helyre tesszük. A serpenyőbe dobjuk a fokhagymát és paprikát, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a cukkínit és bazsalikomot, további 3 percig pároljuk az egészet. A garnélát visszatesszük, ismét felforrósítjuk az ételt. sóval, borssal ízesítjük.
4. Megmossuk, és szárazra törölgetjük a bazsalikom-ágacskákat. Jól lecsepegtetjük a tésztát, mély tálba tesszük. Ráöntjük a serpenyő tartalmát, óvatosan elkeverjük. Megszórjuk parmezánnal, bazsalikommal díszítjük: Azonnal tálaljuk.