Páviai tojásos leves



Hozzávalók: 1 l húsleves, 8 tojás, 50 dkg vegyes zöldség, 4 szelet barna kenyér, vaj, só, bors
Elkészítés: A zöldségféléket (sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, bab, kelbimbó, zöldborsó, spárga) megtisztítjuk, megmossuk, amelyiket szükséges felaprózzuk, és puhára főzzük a húslevesben, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Sűrű zöldséglevest kapunk. Kevés vajon tükörtojásokat sütünk a 8 tojásból, minden kenyérszeletre 2-2 tojást csúsztatunk, megszórjuk frissen őrölt borssal. A levest előmelegített mélytányérba szedjük, tetejébe 1-1 szelet tojásos kenyeret helyezünk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá.