70 dk penne (csőtészta), 2
paradicsom, 3 közepes cukkíni, 2 jonatán alma, 1/2 piros húsú paprika, 2
hagyma. 1 dl olívaolaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld, bazsalikomlevél, só, bors
A zöldségeket megtisztítjuk,
megmossuk. a paprikát kockákra, a paradicsomot és az almát cikkekre, a cukkínit
karikára vágjuk. Nagy serpenyőben 2 ek. olajat forrósítunk fel. a paprika
1/3-át félretesszük, a többi zöldséget megpároljuk. Apránként hozzáöntjük a
többi olajat, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az almát, és 8-10 percig pároljuk.
Szükség szerint kevés vizzel felöntjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük
(kb. 10 perc), lecsöpögtetjük, tálra tesszük, ráhalmozzuk a mártásos zöldséget.
A félretett bazsalikomlevelekkel és paprikakockákkal díszitjük.
(40 perc)