Palermói vacsoratál



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg mozzarella sajt, 40 dkg paradicsom, 3 db koktélparadicsom, 1 csokor bazsalikom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl húsleves, 1 evőkanál vörösborecet, só, durvára őrölt bors, cukor, a tálaláshoz salátalevelek
Elkészítése: A húst megmossuk, megtöröljük. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd megforrósított olajon köröskörül megpirítjuk. A tüzet mérsékelve kb. 10 perc alatt készre sütjük. A csirkemellet a serpenyőből kivesszük, a visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a borecettel és a levessel. Sóval, durvára őrölt borssal, és cukorral ízesítjük, langyosra hűtjük. A paradicsomot megmossuk, és felszeleteljük, a koktélparadicsomot négyfelé vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és nagyobb kockára vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többi csíkokra metéljük, és a pácléhez adjuk. A csirkemellet felszeleteljük. A megmosott salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, majd ráhalmozzuk a húst, a paradicsomkarikákat és a mozzarellát. Meglocsoljuk a páclével, és legalább 20 percig érleljük. A salátát koktélparadicsommal és a félretett bazsalikomlevelekkel díszítjük, durvára őrölt borssal meghintjük. Ropogós franciakenyér és könnyű, félszáraz olasz fehérbor illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 40 perc.