Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg
csirkemellfilé, 40 dkg mozzarella sajt, 40 dkg paradicsom, 3 db
koktélparadicsom, 1 csokor bazsalikom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl húsleves, 1
evőkanál vörösborecet, só, durvára őrölt bors, cukor, a tálaláshoz
salátalevelek
Elkészítése: A húst megmossuk,
megtöröljük. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd megforrósított olajon köröskörül
megpirítjuk. A tüzet mérsékelve kb. 10 perc alatt készre sütjük. A csirkemellet
a serpenyőből kivesszük, a visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a borecettel és
a levessel. Sóval, durvára őrölt borssal, és cukorral ízesítjük, langyosra
hűtjük. A paradicsomot megmossuk, és felszeleteljük, a koktélparadicsomot
négyfelé vágjuk. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és nagyobb kockára vágjuk. A
bazsalikomot megmossuk, néhány levelet a díszítéshez félreteszünk, a többi
csíkokra metéljük, és a pácléhez adjuk. A csirkemellet felszeleteljük. A
megmosott salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, majd ráhalmozzuk a húst, a paradicsomkarikákat
és a mozzarellát. Meglocsoljuk a páclével, és legalább 20 percig érleljük. A
salátát koktélparadicsommal és a félretett bazsalikomlevelekkel díszítjük,
durvára őrölt borssal meghintjük. Ropogós franciakenyér és könnyű, félszáraz
olasz fehérbor illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 40 perc.