Hozzávalók (6 személyre) 8 szelet
tengeri hal, 3 citrom, 1 pohár tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek. (lehetőleg
olíva-) olaj, 2 kk. só, 1 kk bors, halízesítő
fűszerkeverék.
Elkészítés: A halszeleteket
mindkét oldalukon megszórjuk sóval, borssal, csipetnyi fűszerkeverékkel.
Nagyobb serpenyőt 1 ek. olajjal kikenünk, és a megtisztított fokhagymagerezdekkel
jól bedörzsöljük. A serpenyő aljára 2 karikára vágott citromot teszünk,
óvatosan ráhelyezzük a halszeleteket, és kevés olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A halszeleteket a serpenyőből
lapátkanállal kiemeljük, tálra téve melegen tartjuk. A harmadik citrom levét
tejszínnel és a serpenyőben megmaradt lével elkeverjük, ízlés szerint sózzuk,
borsozzuk, és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Ezzel a mártással leöntjük
a melegen tartott halszeleteket, és forrón, vajas burgonyapürével tálaljuk,
citromkarikákkal díszítjük.