Palermói sült hal



Hozzávalók (6 személyre) 8 szelet tengeri hal, 3 citrom, 1 pohár tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek. (lehetőleg olíva-) olaj, 2 kk. só, 1 kk bors,          halízesítő fűszerkeverék.
Elkészítés: A halszeleteket mindkét oldalukon megszórjuk sóval, borssal, csipetnyi fűszerkeverékkel. Nagyobb serpenyőt 1 ek. olajjal kikenünk, és a megtisztított fokhagymagerezdekkel jól bedörzsöljük. A serpenyő aljára 2 karikára vágott citromot teszünk, óvatosan ráhelyezzük a halszeleteket, és kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A halszeleteket a serpenyőből lapátkanállal kiemeljük, tálra téve melegen tartjuk. A harmadik citrom levét tejszínnel és a serpenyőben megmaradt lével elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. Ezzel a mártással leöntjük a melegen tartott halszeleteket, és forrón, vajas burgonyapürével tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük.