Olasz zöldségleves Tortellinivel



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos marhalábszár, 25 dkg tortellini, 20 dkg sárgarépa, 1 kis fej (kb. 50 dkg) kelkáposzta, 1 1/2 l zöldség-erőleves (kockából is készülhet), 2 evőkanál olaj, 1 csokor metélőhagyma, só, bors
Elkészítése: A marhalábszárat megmossuk, megtöröljük, kicsontozzuk. A húst kockákra vágjuk. Nagyobb lábosban megforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk a húst és a csontot is. Felöntjük a levessel, és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük. A csontot kivesszük, és a levesbe beletesszük a tortellinit. További kb. 20 percig főzzük. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, és csíkokra metéljük. A megtisztított, megmosott sárgarépát kockákra vágjuk. Mindkét zöldségfélét a levesbe tesszük, majd további 20 percig főzzük. A húsos-zöldséges levest frissen vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Ötletünk: A gyűrű alakú tortellini olasz tésztakülönlegesség, hazánkban fagyasztva, száraztészta vagy fél készétel formájában kapható. Tölteléke lehet darált hús, sonkakrém, parajkrém, reszelt sajt juh- vagy tehéntúró. A levest gazdagíthatjuk más zöldségfélékkel, például zellerrel, fehérrépával, karalábéval, póréhagymával, (mirelit) zöldborsóval is. Az étel olaszos jellegét a fűszerezéssel fokozhatjuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra