Olasz töltött paradicsom.



Hozzávalók: 20 dkg főtt füstölt tarja, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 8 db paradicsom, 10 dkg rizs, 2 db zöldpaprika, só, törött bors, zöldpetrezselyem, 2 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, egy csipet kakukkfű, bazsalikom, vagy rozmaring.
Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. A lereszelt hagymát ezen a szalonna zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát is. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát is. 10 dkg rizst megtisztítjuk, hozzáadjuk, és felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, mint a rizs. Kevés sóval és törött borssal ízesítjük, és takaréklángon fedő alatt puhára pároljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát elkaparjuk, majd a fűszernövényekkel együtt a rizzsel elkeverjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd megtöltjük az ízletes, fűszeres, rizses töltelékkel. Kivajazott tűzálló tálra helyezzük, tetejüket visszarakjuk, mindegyikre teszünk egy vékony vajdarabkát, és sütőben átsütjük.