Elkészítés: A burgonyát héjában
megfőzzük, megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk, egy mélyebb tálba tesszük. A
hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát. A zöldborsót puhára pároljuk, majd a szétnyomkodott burgonyához
adjuk, akárcsak a megtisztított, felkockázott 2 kemény tojást. A két nyers
tojást kissé felverjük, elkeverjük benne ízlés szerinti mennyiségben a sót,
borsot, szerecsendiót és csípős paprikát (az ételre jellemző, hogy csípős!),
lazán eldolgozzuk a burgonyával, borsóval, tojáskockákkal. Kiolajozunk egy
kerek, tűzálló tálat, belesimítjuk a keveréket és előmelegített sütőben,
közepes tűznél kb. 20 percig sütjük. Tortaszerűen szeleteljük. Melegen, hidegen
egyaránt jó.