Marokkói tojástorta

Hozzávalók: 4 burgonya, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg zöldborsó, 4 tojás, só. Bors, 1 késhegynyi paprika, szerecsendió

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk, egy mélyebb tálba tesszük. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A zöldborsót puhára pároljuk, majd a szétnyomkodott burgonyához adjuk, akárcsak a megtisztított, felkockázott 2 kemény tojást. A két nyers tojást kissé felverjük, elkeverjük benne ízlés szerinti mennyiségben a sót, borsot, szerecsendiót és csípős paprikát (az ételre jellemző, hogy csípős!), lazán eldolgozzuk a burgonyával, borsóval, tojáskockákkal. Kiolajozunk egy kerek, tűzálló tálat, belesimítjuk a keveréket és előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 20 percig sütjük. Tortaszerűen szeleteljük. Melegen, hidegen egyaránt jó.