Olasz töltött cukkíni



Összeállítás: 15 perc.
Sütés: 30 perc.
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes nagyságú cukkíni, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej, összevagdalt vöröshagyma, 2 szelet húsos füstölt szalonna, 2 tört fokhagymagerezd, 25 dkg darált sertés- vagy borjúhús (esetleg vegyesen), 3 dl főtt rizs, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 kiskanál szárított zöldfűszer, 1/2 kiskanálnyi chilipor, 2 evőkanál reszelt (parmezán) sajt.
Elkészítése:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy vastag falú tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A cukkínit megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kiskanállal kiszedjük, és kockákra vágjuk.
2. Teflonserpenyőben az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, és a kétféle hagymát közepes lángon 3 percig, kevergetve sütjük. A darált húst beleforgatva erős lángon 4 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Időnként megkeverjük, hogy a leve elpárologjon. Az apró húsdarabokat villával szétbontjuk.
3. A rizst a fűszerekkel, a paradicsompürével és a cukkínid arabokkal összekeverjük, és kissé átsütjük. Ezt a tölteléket a kivájt cukkínik üregébe halmozzuk, és sajttal megszórjuk. A sütőben 30 percig sütjük, ez alatt a cukkíni is megpuhul.