Olasz tészta



Hozzávalók 6 fő részére: 1 csomag rövidmetélt tészta, 1 db közepes cukkíni, 3 dl tejszín, 20-25 dkg gépsonka, 1 evőkanál morzsolt oregánó, 2 db paradicsom, 15-20 dkg reszelt sajt (trappista, óvári vagy bármilyen reszelhető sajt), só ízlés szerint, 0,5 dl étolaj
Megfőzitek a tésztát sós étolajos vízben és félrerakjátok későbbre.
A cukkínit és a gépsonkát felkockázzuk kb. 1cm darabokra és a tejszínbe keveritek az oregánóval és a sóval, majd felteszitek főni közepes lángon vigyázva, nehogy odaégjen vagy kifusson. Közben a paradicsomot feldaraboljátok 2-3 cm-s darabokra.
A megfőtt tésztát és a tejszínes - cukkínis - sonkás anyagot valamint a nyers paradicsom darabokat összekeveritek egymással, majd kivajazott tűzálló tálba teszitek. Tetejére reszelt sajtot szórjatok, és előmelegített sütőben addig sütitek, míg a sajt aranysárgára nem pirul.