Elkészítése kb. 1/2 órát vesz
igénybe.
Hagyjuk kb. 1/4 órát állni.
Hozzávalók: 1 hagyma, 1/2 cső
piros paprika, 1/2 cső zöldpaprika, 2 paradicsom, 50g fekete olajbogyó, 100g
kockára vágott juhsajt, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamolaj, só, bors,
1 teáskanál cukor, 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma.
Elkészítése: Vágjuk apró kockákra
a hagymát, nagyobb kockákra a paprikát. Hámozzuk meg a paradicsomot és ezt is
vágjuk kockákra.
Egy nagy edényben óvatosan keverjük
össze a zöldségeket, olajbogyót, juhsajtot.
Öntsük le a salátát olívaolaj,
ecet, só, bors, cukor keverékével, hagyjuk 10-15 percig hűtőszekrényben állni,
ízesítsük újra.
Metélőhagymával tálaljuk.
Fehérkenyérrel kínáljuk