Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 1
hagyma, 15 dkg darált hús, 1 sárgarépa, 1 zellergumó, 2 doboz paradicsompüré,
só, őrölt bors, 1 babérlevél
Elkészítés: Az olajon, erős tűzön
megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldségeket,
és azokkal tovább pirítjuk. Ha már szép sárga színük van, közékeverjük a darált
húst, és mág5 percig pirítjuk. Végül beleadjuk a paradicsompürét, a fűszereket,
és még egyszer annyi vizet, mint amennyi az eddigi hozzávalók terjedelme.
Lefedve, lassú tűzön 3-4 óra hosszan főni hagyjuk, ha vizet elfőné, pótoljuk. A
belevalónak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni. Az olasz
paradicsommártást lehet hús nélkül, esetleg apróra vágott sonkával, vagy
sonkával meg gombával készíteni.