Olasz paradicsomleves



Hozzávalók 4 személyre: 1 vastag szelet (50 dkg) rostélyos, 1 csomó leveszöldség, 75 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella sajt, 4 szelet franciakenyér. 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál fokhagymás vaj, 1 csokor bazsalikom, 2 evőkanál olaj, só, fehér bors, cayenne-i bors, 6 szem bors
Elkészítése: A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk. és nagyobb darabokra vágjuk. A megmosott húst megtöröljük. a megtisztított vöröshagymát félbevágjuk. A húst. majd a zöldségeket megforrósított olajon megpirítjuk, és felöntjük 1,5 l vízzel. Sóval és szemes borssal ízesítve felforraljuk. majd hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot. Fedő alatt. közepes tűzön kb. 1 órát főzzük. A kenyérszeleteket megkenjük fokhagymás vajjal, és ráfektetjük a felszeletelt mozzarellát. Sóval. fehér és cayenne-i borssal ízesítjük. A levest leszűrjük, és ha szükséges, utánízesítjük. Beletesszük a csíkokra vágott bazsalikomot. A kenyérszeleteket előmelegített grillsütőbe toljuk, és kb. 2 percig pirítjuk. A levest a forró sajtos pirítóssal kínáljuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra.