Hozzávalók 4 személyre: 1
vöröshagyma, 1 zöld húsú paprika, 15 dkg hosszú szemű rizs, 20 dkg fűszeres
kolbász, 3 evőkanál olaj, 4 dl erőleves 2 kockából, 5 dkg töltött olívabogyó.
Előkészítés: A hagymát apróra
vágjuk. A paprikát vékony csíkokra szeleteljük. A rizst megmossuk. A kolbászt
felkarikázzuk.
Elkészítése:
1. A hagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk,
hozzáadjuk a rizst, és állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk.
2. Felöntjük a levessel, felforraljuk,
letakarjuk, és kb. 15 perc alatt kis lángon megpuhítjuk.
3. Közben a maradék olajon megsütjük a kolbászkarikákat.
4. A paprikaszeleteket hozzáadjuk a rizshez,
összekeverjük, kicsit együtt pároljuk, és ízlés szerint megfűszerezzük.
5. Az olajbogyókat is hozzáadjuk, átmelegítjük,
és végül belekeverjük a kolbászkarikákat. Kenyérrel és zöldsalátával tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc.
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva.