Olasz Mozzarellás falatok



Hozzávalók: 8 darab 4 ringlifilé, 3 petrezselyemzöld, szárral 40 g vaj, 8 szelet francia kenyér 5 paradicsom, 200 g mozzarella sajt só, frissen őrölt bors
Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. Megnedvesítjük a ringlifiléket. Megmossuk, szárazra töröljük a petrezselymet, díszítéshez félre teszünk belőle, a többit durvára vágjuk. A vajat kis serpenyőben a ringlifilével együtt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. A kenyérszeleteket megkenjük a ringlis vajjal. Megmossuk és megtöröljük a paradicsomot, majd felszeleteljük (1 paradicsom szeleteit félretesszük a díszítéshez), és a kenyérre tesszük. Tetejére mozzarella sajtot helyezünk, sózzuk és borsozzuk. A mozzarellás falatokat körülbelül 10 percre sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, a félretett paradicsomszeletekkel, valamint a petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.