Olasz lepény




Hozzávalók: 10 dl víz, só, 200 g rózsaburgonya, 6 tojás, 1 teáskanál szárított, őrölt rozmaring, 1 konzervdoboz articsókaszív (500 g), 2 evőkanál olívaolaj, 50 g mozzarella sajt, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt aprított petrezselyemzöld, ízlés szerint
Előkészítés:     10 perc
Főzés:             29 perc
Elkészítése:
1. Felforraljuk és megsózzuk a vizet. Jól megmossuk a burgonyát, és héjastól 5 cm széles karikára vágjuk. A vízben 10 perig lefedve főzzük.
2. A tojásokat elkeverjük a rozmaringgal, és a sóval. Lecsepegtetjük az articsókát. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a burgonyát és az articsókát, és időnként megforgatva 5 percig sütjük. Csökkentjük a lángot. A tojáskeveréket is a serpenyőbe tesszük, lefedjük, még 7-8 percig sütjük.
3. Eközben nagyobb darabokra vágjuk a mozzarellát, majd a parmezánnal együtt elosztjuk a sült tojáson. Letakarjuk a serpenyőt, majd még kb. 1-2 percig tovább sütjük, amíg a sajt olvadni nem kezd. Végül a kész lepényt meghintjük petrezselyemzölddel, darabokra vágjuk, és azonnal tálaljuk.