Hozzávalók: 10 dl víz, só, 200 g
rózsaburgonya, 6 tojás, 1 teáskanál szárított, őrölt rozmaring, 1 konzervdoboz
articsókaszív (500 g), 2 evőkanál olívaolaj, 50 g mozzarella sajt, 1 evőkanál
reszelt parmezán sajt aprított petrezselyemzöld, ízlés szerint
Előkészítés: 10
perc
Főzés: 29
perc
Elkészítése:
1. Felforraljuk és megsózzuk a vizet. Jól megmossuk a
burgonyát, és héjastól 5 cm széles karikára vágjuk. A vízben 10 perig lefedve
főzzük.
2. A tojásokat elkeverjük a
rozmaringgal, és a sóval. Lecsepegtetjük az articsókát. Felforrósítjuk az
olajat, beletesszük a burgonyát és az articsókát, és időnként megforgatva 5
percig sütjük. Csökkentjük a lángot. A tojáskeveréket is a serpenyőbe tesszük,
lefedjük, még 7-8 percig sütjük.
3. Eközben nagyobb darabokra
vágjuk a mozzarellát, majd a parmezánnal együtt elosztjuk a sült tojáson.
Letakarjuk a serpenyőt, majd még kb. 1-2 percig tovább sütjük, amíg a sajt
olvadni nem kezd. Végül a kész lepényt meghintjük petrezselyemzölddel,
darabokra vágjuk, és azonnal tálaljuk.