Összeállítás: 25 perc
Sütés: 45 perc
Hozzávalók 2 -4 személyre: 1
evőkanál olívaolaj, 2 tört fokhagymagerezd, 1 kis csokor összevagdalt
petrezselyem, 20 dkg debreceni kolbász, 1 közepes nagyságú, felszeletelt lilahagyma,
1 kicsi, csíkokra vágott zöldpaprika. 1 evőkanál paradicsompüré, 40 dkg
hámozott, összevagdalt paradicsom, 1 evőkanálnyi csípős chili mártás, 1
evőkanál fűszerecet, 1 evőkanál bazsalikomlevél összevagdalva, 1 kiskanál friss
kakukkfű összevagdalva, 1 csomag barna toast (szeletelt) kenyér, 10 dkg reszelt
mozarella (vagy más lágy sajt)
Saját megjegyzések: olívaolaj
helyett hagyományos étolajat használtam, friss zöldfűszereket nem kaptam, ezért
szárítottal készítettem, és a paradicsom ilyentájt igencsak sápatag, ezért
konzervparadicsomból készítettem (színe végett) - és így hámozni sem kellett.
:-)
1. A fokhagymát a
petrezselyemmel, kevergetve, olajon 2 percig sütjük, majd a kolbászt belerakva
(megpucolva, egészben) körös-körül megpirítjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, félretesszük.
A hagymát meg a paprikát a visszamaradt olajba rakjuk, és puhára pároljuk. A paradicsompürét
1 percig kevergetjük benne, majd a paradicsomot, a chili mártást, az ecetet, a
bazsalikomot és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. Takaréklángon, időnként
megkevergetve addig pároljuk, amíg be nem sűrűsödik.
2. A kolbászt átlósan 1 cm széles
szeletekre vágjuk, és a mártásba visszarakva még 25 percig pároljuk.
3. A kenyérszeleteket kissé
megpirítjuk, és a kolbászos mártással az egyik felüket bevonjuk. A sajtot
ráreszeljük, és a grillben 2 perc alatt (én sütőben sütöttem meg) ráolvasztjuk.
Azonnal tálaljuk. (10 kicsi szelet toastra elég a szósz)