Elkészítése: Négy, kétujjnyi
vastag, kicsontozott sertéskaraj vagy sertéscomb szeletet veszünk, és úgy
vágjuk be, hogy szétterítve négy nagy, ujjnyi vastag szelet húst kapjunk. A szeleteket
befedjük hajszálvékony puha (pl. Hóvirág) sajtszeletekkel, mindegyikre egy-egy
szelet gépsonkát fektetünk, amit vékonyan megkenünk vajjal. Meghintjük finomra
vágott petrezselyemzölddel, és egyenként összegöngyöljük, fogpiszkálóval
megtűzzük, vagy zsineggel átkötjük. Kívülről bedörzsöljük a hústekercseket a
grill-fűszerkeverékkel (gyógynövényboltokban, nagy ABC-kben kapható), és két
evőkanálnyi forró olajban gyors tűzön megpirítjuk. Egy kevés vízzel puhára
pároljuk, majd zsírjára sütve, a hústekercseket kiszedjük, melegen tartjuk.
Levét másfél deci tejföllel meg öt deka reszelt sajttal átforrósítjuk, de nem
forraljuk. Közben sós vízben, amelybe egy mokkáskanálnyi olajat is öntöttünk,
kifőzünk 20 deka spagettit, levétől lecsurgatjuk, forró tálra szedjük, és
tetejére ültetjük a zsinegtől vagy fogpiszkálótól megszabadított
hústekercseket. Leöntjük a tejfölös, sajtos mártással, és azon frissiben
kínáljuk. (Ha előző nap akarjuk készíteni, megpárolhatjuk a hústekercseket, és
csak a spagettit kell kifőznünk ebéd előtt.)