Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb
vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy
csirkemellből is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt,
2 evőkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor,
só, őrölt bors.
Elkészítése: A tetszés szerint
feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét megsózzuk,
borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát megpirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet
nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot.
meghámozzuk, felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva
újabb tíz percig pároljuk. Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak
átforrósítunk. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk.
Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az ételt, csak az a fontos, hogy egyik
íz se nyomja el a másikat.