Olasz csirke 2.



Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellből is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, őrölt bors.
Elkészítése: A tetszés szerint feldarabolt, de legalább 6-8 részre vágott és lebőrözött csirkét megsózzuk, borsozzuk, lisztbe hempergetjük, és a felhevített vajban minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kis ideig tovább pirítjuk, majd az egészet nyakon öntjük a borral, és tíz percig fedő alatt pároljuk. A paradicsomot. meghámozzuk, felszeleteljük, a fokhagymagerezdet kettévágjuk, s a húshoz adva újabb tíz percig pároljuk. Ekkor kerül bele az olívabogyó, melyet már csak átforrósítunk. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és rizzsel tálaljuk. Ízlése szerint ki-ki tovább fűszerezheti az ételt, csak az a fontos, hogy egyik íz se nyomja el a másikat.