Elkészítése: Az olasz
báránysülthöz egy szép, tömör, kicsontozott másfél kilós báránycomb- vagy
gerincdarabot minden hártyájától, zsírjától megszabadítunk. Füstölt szalonnával
megtűzdeljük, apróra vágott friss rozmaringgal bedörzsöljük, és evőkanálnyi
olajon körös-körül megsütjük. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára
pároljuk, majd tűzálló tálra átemeljük. A pecsenyelevet a zsírjára sütjük,
evőkanálnyi reszelt hagymát aranysárgára sütünk benne, és két gerezd tört
fokhagymával még fél percig a tűzön kevergetjük. Kiskanálnyi mustárral,
púpozott evőkanál paradicsompürével vagy ketchuppal, néhány csepp borecettel
meg kiskanálnyi mézzel ízesítjük. Megsózzuk, borsozzuk, a húsra kenjük. 200
fokos (gáz 6. fokozat) sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. (Vigyázzunk, a
méz miatt könnyen megéghet!) Burgonyasalátával kínáljuk.